Frankovka

Frankovka je nejrozšířenější modrou odrůdou révy vinné v České republice. Vína bývají lehčího charakteru, šťavnatá, ovocná s přísnější kyselinou a výraznější tříslovinou. Díky jablečnou-mléčné fermentaci se dají vystupující kyseliny hezky odbourat, a když se nechá Frankovka zrát na sudu, dostane víno krásný kořenitý charakter. I této odrůdě sluší delší doba zrání a hodí se k archivaci. Frankovka je oblíbenou odrůdou také pro výrobu růžových vín nebo klaretů. Sklenu Frankovky si vychutnáte k různým druhům pokrmů a kromě pečeného masa nebo zvěřiny se skvěle doplní také zrající a bílé sýry.

Ochutnejte naši novinku – Bílou Frankovku – která má letos u nás premiéru a jedná se o první karet, který jsme kdy vyrobili.

Zobrazuji všech 9 výsledků